Sari la conținut
News Alert

Avionul Solar Impulse 2 a decolat din Ohio, continuând traversarea Statelor UnitePilotat de elvețianul Bertrand Piccard, avionul a plecat de pe aeroportul din Dayton, îndreptându-se spre Pennsylvania (coasta de est), unde urmează să ajungă miercuri seara, după un zbor de 17 ore. Traversarea Statelor Unite va lua sfârșit la New York.
Avionul ar fi trebuit să plece în noua etapă marți, însă a fost verificat după o problemă la hangarul mobil care îl protejează.

O scurtă pană de electricitate a oprit ventilatoarele care mențin hangarul umflat, iar acesta s-a dezumflat ușor, atingând avionul. După ce mecanicii s-au convins că aparatul nu a fost avariat, echipa tehnică și-a dat acordul pentru plecarea de miercuri. Zborul spre Pennsylvania este a 13-a etapă a înconjurului lumii, început la Abu Dhabi în martie 2015.

După ultima etapă în Statele Unite, spre New York, Solar Impulse 2 va traversa Oceanul Atlantic, urmând să aterizeze în Europa. Sfârșitul aventurii va fi în punctul de plecare, la Abu Dhabi.