BUSINESS CLUB. Apple curtează Tesla

Data publicării:
apple 3

Nu mai este un secret pentru nimeni că Apple stă pe un maldăr de dolari, iar în ultimii ani unii dintre acţionarii companiei au făcut presiuni constante ca aceşti bani să fie puşi la treabă. Mai exact, uriaşele rezerve de dolari ar putea fi folosite pentru achiziţia unor companii inovative. Şi, cel mai probabil, Tesla Motors se numă printre ţintele Apple.

Tot ce se ştie deocamdată este că astă-primăvară, şeful diviziei de achiziţii Apple s-a întâlnit cu Elon Musk, preşedintele şi fondatorul Tesla. Deşi a fost publicată pe surse de „San Francisco Chronicle”, informaţia confirmă practic zvonurile de anul trecut care spuneau că cei de la Apple sunt interesaţi să preia producătorul de maşini electrice.

O astfel de achiziţie ar avea logică, mai ales că automobilele Tesla sunt practic gadgeturi pe patru roţi. Gadgeturi foarte puternice, de altfel, şi din ce în ce mai populare. Căci Tesla Model S a reuşit să fie prima maşină electrică ale cărei vânzări au fost relativ bune.

În plus, tot la presiunea acţionarilor, Apple încearcă de ceva vreme să îşi diversifice gama de produse în condiţiile în care piaţa telefoanelor inteligente şi a tabletelor începe să se apropie de supra-saturare. Gigantul înfiinţat de Steve Jobs plănuieşte lansarea unui televizor şi are un interes din ce în ce mai mare faţă de dispozitivele medicale.

Jurnaliştii de la „San Francisco Chronicle” scriu că inginerul audio Tomlinson Holman, care a inventat sistemnul THX ar putea inventa pentru Apple un sistem de diagnosticare a riscului de infrarct prin analizarea sunetului produs de trecerea sângelui prin artere.

Este din ce în ce mai clar că Apple sondează piaţa în căutarea unor companii pe care să le cumpere. Rămâne de văzut câte dintre achiziţiile plănuite vor fi duse la bun sfârşit şi cum va arăta oferta de produse Apple peste câţiva ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri