BUSINESS CLUB. Apple îşi înmulţeşte banii

Data publicării:
apple 3

De la trimestru la trimestru cash-ul deținut se înmulțește. Acum rezervele companiei au ajuns la 194 de miliarde de dolari - practic poate să cumpere General Motors, Ford şi Tesla și tot ar mai avea în puşculiţă câteva zeci de miliarde pentru zilele negre.

Recolta de bani a crescut cu aproape 9% față de trimestrul precedent. Cu aproape 200 de miliarde în cash, Apple e la kilometri distanță faţă de următoarele companii cu cele mai mari rezerve din lume.

Microsoft are 107 miliarde cash, iar Google 67 - practic Apple are mai mult decât cele două la un loc. Sumele din visterie sunt foarte importante pentru investitorii care vânează dividende grase.

Apple e cel mai mare plătitor de dividende din lume și tocmai le-a mai crescut cu încă 11 procente. Dar deşi distribuie mulți bani către acționari, muntele de cash tot creşte - pare că Apple pur și simplu nu poate să-și cheltuie banii la fel de repede precum îi face.

Recent a raportat cel mai mare profit din istoria corporaţiilor şi a devenit prima companie cu o valoare de piaţă mai mare de 700 de miliarde de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri