BUSINESS CLUB. Capcana electrocasnicelor inteligente

Data publicării:
grafica electrocasnice

„Problema e că, după trecerea timpului, cam într-un an, majoritatea electrocasnicelor inteligente de astăzi vor fi destul de proaste”, apreciază Jon Gordon, reporter Reuters.

Dacă până acum ţineai cinci-zece ani un televizor sau o maşină de spălat, în curând s-ar putea să fii nevoit să îţi schimbi electronicele şi electrocasnicele din casă mult mai des, dacă vrei să ţii pasul cu noile tehnologii.

Dar de ce ai vrea să ţii pasul cu noile tehnologii? Este o întrebare bună, la care tot producătorii de electronice încearcă să răspundă. Cum electrocasnicele inteligente sunt conectate fie şi indirect la internet, cu cât sunt mai vechi cu atât devin mai vulnerabile în faţa unor atacuri ale hackerilor care pot să îţi fure unele informaţii personale, cum ar fi contul bancar. Sau cel puţin aşa încearcă să te sperie companiile producătoare ca să te convingă să cumperi cea mai nouă aparatură de pe piaţă.

Desigur, poţi să spui că nu vei pica în plasa lor şi că îţi vei cumpăra doar frigidere şi cupoare convenţionale a căror singură conexiune este cea cu priza de 220 de volţi. Ei bine, la fel cum televizoarele cu tub aproape că au dispărut din piaţă, fiind înlocuite de televizoarele cu ecran plat, aşa şi electrocasnicele inteligente le vor înlocui pe cele convenţionale. Aşa că, inevitabil, tot vei avea în casă măcar un dispozitiv inteligent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri