Business Club. Telefonul Vertu Signature Touch are Android și un procesor mai puternic

Data publicării:
vertuu

O companie care pare să evolueze mai rapid decât Apple este producătorul de telefoane de lux Vertu. Problema celor de la Vertu este că sunt în continuare cu o epocă în urma întregii industrii a telefoniei mobile. Abia de curând telefoanele Vertu au fost dotate cu sistem de operare Android şi ecran tactil. Iar acum, compania britanică a scos la vânzare un nou telefon de 10.000 de dolari.

Noul telefon Vertu de 10.000 de dolari se numeşte Signature Touch. Şi, în mod surprinzător, spre deosebire de precedentele modele, acesta nu este doar o cărămidă scumpă învelită în piele şi pietre preţioase. Este o cărămidă scumpă care are şi ceva componente bune.

Noul telefon Vertu va avea un procesor puternic, va avea un difuzor dezvoltat în laboratoarele Dolby şi o cameră foto dezvoltată de suedezii de la Hasselblad. Şi NASA a folosit camere Hasselblad în misiunile sale de pe Lună. Şi, nu în ultimul rând, telefonul Vertu va fi dotat cu sistemul de operare Android.

A fost dintotdeauna greu de spus dacă Vertu produce telefoane sau bijuterii cu funcţie de telefon. Compania a fost înfiinţată în 1998 în Marea Britanie ca o divizie de lux a finlandezilor Nokia. Însă telefonele pe care le-au scos la vânzare au încercat să impresioneze mai mult prin aspect decât prin performanţă. Însă multe dintre modelele lansate de Vertu de-a lungul timpului nici măcar nu au fost elegante, ci doar stridente. Chiar şi aşa vânzările companiei au fost într-o contină creştere în ultimii ani. Este un succes pe care nici măcar conducerea Vertu nu pare să îl înţeleagă prea bine.

Cum sunt produse manual, în serie limitată, în Marea Britanie, aceste telefoane şi-au găsit până la urmă cumpărători în rândul celor dornici să aibă în buzunar un aparat scump şi exclusivist. În mod clar clienţii Vertu nu sunt clienţii Apple sau Samsung. Nu îşi doresc un telefon puternic, ci unul care să le confirme statutul social.

De altfel, Vertu nu câştigă din volumul de vânzări, ci din preţurile ridicate pe care le practică. Noul model Signature Touch, de 10.000 de dolari nici măcar nu este cel mai scump telefon Vertu. Unele modele ajung la 12.000 de dolari.

În 2012 Nokia a renunţat la Vertu. Compania a fost cumpărată de un fond suedez de investiţii. În mod ironic, conducerea Vertu spune că abia după ieşirea de sub controlul Nokia, telefoanele de lux au putut fi dotate cu tehnologii mai noi şi mai puternice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri