Cabina de probă din sufragerie. Trei români lucrează la o aplicaţie online de probat haine

Data publicării:
proba calculator

Doi români stabiliţi în Statele Unite, care au lucrat în trecut la Microsoft şi Oracle, au lansat aplicaţia, într-o primă formă, în toamnă. Acum lucrează la perfecţionarea ei de la distanţă, din America. Sunt ajutaţi de un prieten din Cluj-Napoca, specializat în digitalizare la Barcelona. Tânărul lucrează la realizarea unui scaner 3D care va putea transpune hainele pe computer.

În alte industrii s-a avansat foarte mult, în timp ce în industria modei se folosesc în mare parte metodele egiptene în care desenezi pe piele, tragi cu creta”, a spus Radu Orghidan, specialist IT.

Nu doar hainele sunt scanate, ci şi încălţămintea şi accesoriile. Toate sunt introduse apoi în programul ce va permite probarea diverselor combinaţii de haine, de la firme sau designeri diferiţi. Aplicaţia, disponibilă pentru sistemul IOS, permite utilizatoriilor să posteze imaginile pe principalele reţele sociale şi să ceară părerea prietenilor.

Cu o astfel de aplicaţie, cabina de probă ar putea deveni o amintire. Clienţii vor putea uita de orele întregi petrecute încercând diverse combinaţii vestimentare. Ei vor putea face acest lucru în confortul casei, cu doar câteva click-uri pe tabletă sau telefon.

Programul nu are avantaje doar pentru cumpărători, ci şi pentru designeri, care vor putea crea haine virtuale înainte să le producă.

Costurile se reduc, se lucrează la sigur şi se poate produce atât cât este nevoie. Practic, va revoluţiona acest domeniu”, a spus Liana Martin, jurnalist de modă.

Mai mulţi creatori de modă români s-au implicat în proiect. Programul va fi testat în România, iar după ce sistemul va fi gata, va fi lansat atât în Statele Unite, dar şi în Europa şi Asia. Iniţiatorii speră ca acest produs, 100% românesc, să revoluţioneze industria modei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri