Care este cel mai folosit cuvânt din 2013

Data publicării:
selfie

Cuvântul a avut o competiție acerbă din partea unor termeni precum „twerk”, „bitcoin” sau „binge watch”, însă a reușit să câștige concursul datorită suprautilizării sale din mediul online. De altfel, editorii Dicționarului Oxford susțin că rata de folosire a acestui cuvânt a crescut cu aproape 17,000% în decursul ultimului an.

Cuvântul „selfie” este definit de celebrul dicționar ca o fotografie pe care cineva o face cu sine însuși, realizată cel mai adesea cu un smartphone sau un webcam și uploadată pe o platformă social media.

În ciuda folosirii sale în prima fază aproape exclusiv în mediul online, lingviștii Oxford au reușit să dateze apariția termenului în 2002, când un forum australian a definit pentru prima dată această practică.

Primul hashtag „selfie” a apărut în 2004 pe platforma Flickr. Încoronarea acestui termen ca regele dicționarului anual denotă un trend tehnologic puternic în limbajul comun. În 2005, termenul anului a fost „podcast” iar anul trecut cuvântul „GIF” a luat premiul cel mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri