Ce ne va aduce tehnologia 5G

Data publicării:
telefon
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Tehnologia 5G, disponibilă în următorii ani şi în România, va schimba modul în care comunicăm şi folosim internetul mobil.

Conţinutul video va fi accesat instant, iar aplicaţiile multimedia vor îmbunătăţi viaţa utilizatorilor. Potrivit unui studiu Ericsson, traficul mobil de date la nivel mondial ar putea creşte de opt ori in urmatorii 6 ani.

Conținutul video online va fi principala sursă generatoare de trafic de date mobil, în următorii ani, în contextul dezvoltării tehnologiei 5G şi a aplicaţiilor.

”Mobilul practic este cel care va fi potenţialul de creştere în industrie mai departe. Reţelele cu cel mai intensiv trafic per utilizator au undeva în jur de 9GB pe lună per utilizator, comparăm cu 1GB media în România, loc de creştere este şi această creştere de trafic vine în principal din traficul de streaming”, a spus, joi, Valentin Popovici, vicepreședinte RCS & RDS, la o dezbatere dedicată acestei tehnologii.

În România se pregăteşte trecerea la noua tehnologie 5G, după consultări cu industria anul viitor.

Eduard Lovin – vicepreşedinte ANCOM spune: ”Provocarea va veni din zona internetului lucrurilor. Trebuie să pregătim terenul pentru acele milioane şi milioane de device-uri care se vor conecta la internet şi pentru utilizarea acelor noi servicii pe care internetul lucrurilor le va face posibile. Este provocarea licitatiei 5G care va incepe cu documentatii si consultarea industriei, cu eliberarea unor benzi si coordonarea cu statele vecine.”

Tehnologia 5G va acoperi peste 20% din populația lumii, în următorii șase ani, arată un studiu Ericcson.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri