Cea mai mare achiziție a Google în Europa: o companie britanică specializată în inteligenţă artificială

Data publicării:
GOOGLE-AFP RESIZED - Mediafax Foto-NICHOLAS KAMM 1

Foto: Mediafax

DeepMind, cu sediul la Londra, a fost susţinută financiar până acum de fondurile de capital de risc controlate de miliardarii Peter Thiel (cofondator PayPal) şi Li Ka-shing (Hutchison Whampoa), scrie Financial Times, preluat de Mediafax.

Compania DeepMind a dezvoltat recent tehnologii sofisticate prin care computerele pot învăţa pe cont propriu noi funcţii, fără asistenţă din partea unui operator.

Informaţiile au fost confirmate de două surse apropiate tranzacției. Una dintre surse susţine că Google s-a mişcat extrem de repede pentru a prelua compania înaintea Facebook, absorbind echipa DeepMind.

Contactaţi de FT, reprezentanţii Google au refuzat să comenteze informaţiile.

La finalul anului trecut, Facebook a înfiinţat o echipă de cercetare în zona inteligenţei artificiale.

IBM a alocat 1 miliard de dolari pentru investiţii într-o nouă divizie responsabilă de dezvoltarea proiectului Watson, supercomputerul inteligent.

DeepMind a anunţat anterior că primele aplicaţii comerciale ale tehnologiilor dezvoltate vor fi în zona jocurilor video, comerţului electronic şi simulărilor.

În pofida finanţatorilor de renume şi unei campanii agresive de angajări în Marea Britanie, DeepMind a reuşit să păstreze discreţia cu privire la proiectele sale, notează FT.

Google a preluat în luna ianuarie, pentru 3,2 miliarde de dolari, compania americană Nest Labs, care produce termostate şi detectoare de fum inteligente pentru locuinţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri