Cea mai mare conferință de jocuri video din lume: o călătorie în realitatea virtuală

Data publicării:
oculus vr

Veterani sau învăţăcei în lumea jocurilor video, mii de oameni au trecut pragul conferinţei de profil din San Francisco, dornici să vadă cele mai noi creaţii ale marilor companii din domeniu. Senzaţie au făcut ochelarii Oculus VR, care-i ajută pe gameri sa intre mai bine in pielea personajelor.

„Realitatea virtuală nu are limite. Nu există o piaţă specializată pentru aşa ceva, iar oamenii nu ştiu la ce să se aştepte. De aceea, ei continuă să experimenteze”, spune Ben Krane, reprezentant al unei companii de jocuri video.

Conferinţa din San Francisco nu se adresează, însă, doar marilor companii. Zeci de creatori independenţi de jocuri video au venit şi ei la eveniment, în contextul în care creaţiile lor, destinate în special tabletelor şi smartphone-urilor, au un succes tot mai mare.

„Într-un studio mic ai pe cineva care lucrează la un singur proiect şi care îşi riscă propriul salariu pentru o perioadă mică de timp”, spune Jenna Hoffstein, reprezentantul unei companii de jocuri video.

În această lume a tehnologiei ultra-moderne, organizatorii conferinţei au ţinut să amintească de unde au plecat. Aşa că au amenajat un loc dedicat jocurilor video şi consolelor inventate în primii ani ai acestei industrii. Totul, în contextul în care în Texas va fi deschis, în acest an, primul muzeu de pe teritoriul american dedicat jocurilor video.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri