Cea mai mare fotografie de grup din România

Data publicării:
fotografie de grup

Priviţi cu atenţie această fotografie, dacă aţi fost în Piaţa Constituţiei la trecerea dintre ani. În imagine se pot vedea foarte clar aproape toţi cei care au sărbătorit Revelionul la concertul din faţa Palatului Parlamentului. Asta chiar dacă se aflau la zeci de metri distanţă de scenă, locul din care a fost făcută fotografia.

„Toată lumea va şti că aţi fost la cea mai mare petrecere. Uitaţi-vă la scenă! Cei care aţi venit cu altcineva înafară de nevastă, puneţi-vă un fular pe faţă! Pentru că vă veţi vedea”, spuneau organizatorii.

Este prima fotografie de acest fel făcută vreodată în România la un eveniment. A fost realizată prin alipirea a 220 de poze făcute cu o cameră montată pe un braţ robotizat.

O fotografie similară a fost făcută şi la învestirea preşedintelui Statelor Unite Barack Obama, în ianuarie 2009. Atunci, în poza gigant au apărut 270.000 de persoane.

Atât fotografia de la Washington, cât şi cea din Bucureşti au fost făcute cu o cameră foto ultraperformantă de 1.474 de megapixeli. Adică o rezolutie de 300 de ori mai mare decât a unei camere obișnuite. 

Accesați fotografia pe site-ul revelionulbucurestiului.arcub.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri