Cel mai nou și mai ieftin model de iPhone

Data publicării:
iPhone SE - GettyImages-516840514

Piesa de rezistenţă a noii game de produse Apple este iPhone SE, un telefon mai mic ca dimensiuni decât modelele anterioare, dar cu preţ mai accesibil. De altfel, dispozitivul defineşte noua strategie prin care compania americană încearcă să ajungă şi la clienţii cu posibilităţi materiale de nivel mediu.

„Preţul de pornire pentru iPhone SE este de doar 399 de dolari, ceea ce înseamnă că este cel mai ieftin model iPhone nou introdus pe piaţă”, a spus Greg Joswiak, vicepreşedinte Apple.

Tableta iPad Pro reprezintă şi ea o revenire la dimensiunile modelului original lansat în 2010. Are un preţ de pornire de 599 de dolari.

Apple se laudă mai ales cu noul sistem robotizat de reciclare. Acuzaţi că fac dispozitivele aproape imposibil de dezmembrat şi - implicit - de refolosit, americanii l-au prezentat pe Liam, un robot capabil să extragă şi cele mai mici piese.

„Nu există niciun alt dispozitiv în lume capabil să facă ceea ce face Liam. Liam separă telefoanele iPhone în componente. Acest lucru ne permite să recuperăm materialele folosite - materiale de înaltă calitate - şi să le reintroducem în lanţul global de producţie”, a explicat Lisa Jackson, vicepreşedinte Apple.

Noua gamă de produse revitalizează marca Apple, prinsă, în ultimele săptămâni, într-o disputa cu FBI. Gigantul IT a refuzat o solicitare a Biroului Federal de Investigaţii pentru accesarea telefonului folosit de un terorist. Şeful Apple s-a folosit de evenimentul din San Francisco pentru a apăra din nou decizia luată.

„Nu ne-am gândit vreodată că vom ajunge într-o poziţie contradictorie cu propriul guvern, dar suntem absolut convinşi că suntem responsabili pentru protejarea datelor dumneavoastră şi pentru protejarea vieţii private”, a spus Tim Cook, președintele executiv al Apple.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri