Cel mai puternic laptop de gaming

Data publicării:
acer predator

Să trecem cu graţie peste primul rând de specificaţii impresionante. Predator 17 include un procesor Intel Core i7-6700HQ, 32 de giga de RAM, o placă grafică Nvidia GTX 980 M şi două harduri dintre care un SSD de 512 giga şi celălalt un drive mecanic de 1 tera cu cache de tip solid state. Asta ar trebui să va dea câteva indicii despre cât de impresionant se mişcă laptopul Acer indiferent de greutăţile la care este supus.

Din punctul de vedere al designului, Acer a ales un exterior negru mat destul de colţuros şi utilitarian cu accente roşii de culoare care sunt foarte populare pe piaţa laptopurilor de gaming. Per total laptopul arată feroce însă din păcate nu se distinge la o prima vedere de concurenţă.

Chiar dacă device-ul nu se remarcă prin originalitate el compensează prin calitate. De la cap la coadă, de la port la port şi de la tasta la tasta laptopul are o alură durabilă şi solidă.

Din punctul de vedere al conectivităţii găsim 4 porturi USB 3.0 şi un USB 3.1 care suportă şi Thunderbolt. Conectivitatea video include un DisplayPort şi un port HDMI şi bineînţeles pentru audio un port de căşti şi unul de microfon.

Un punct forţe al laptopului este tastatura care se simte impecabil fie că vă jucaţi sau scrieţi mailuri lungi. Layout-ul spaţios rezultă într-o experienţă de utilizare relaxată şi plăcută. Gamerii vor aprecia şi iluminarea din spate a tastelor deşi aceasta nu este customizabilă că în cazul altor modele disponibile pe piaţă. Touchpad-ul este şi el foarte atrăgător şi plăcut deşi niciun gamer nu s-ar folosi în mod real de el în timpul jocului este mai degrabă o inconvenientă decât un ajutor. Din fericire Acer s-a gândit la asta şi a echipat touchpad-ul cu un sistem foarte simplu de dezactivare. În plus laptopul vine la pachet cu un mouse profesional Steelseries.

Toate versiunile lui Acer Predator 17 sunt echipate cu un display full HD 1080p semi gloss. Şi deşi vi s-ar putea părea că cei de la Acer s-au „zgârcit” când au decis să nu integreze o rezoluţie 4K pe laptopul Predator, adevărul este că HD este cea mai bună varianta în acest moment pentru un laptop de gaming. Şi asta în principal datorită vieţii bateriei care afectează şi dimensiunile device-ului şi al performanţelor. Un display de rezoluţie mai mare îngreunează prea tare munca pe care trebuie să o depună restul hardware-ului şi îi forţează cel mai adesea pe utilizatori să reducă nivelul de detaliu pentru a obţine un frame-rate acceptabil.

Displayul este bun dar nu impresionant. Curba de gamă este perfectă ceea ce este rar pentru un laptop, contrastul bun spre foarte bun şi gamutul de culoare foarte generos. Jocurile arată vibrant şi sunt randate cu un sentiment de profunzime de câmp care completează foarte frumos experienţa. Iar stratul semi-gloss este foarte eficient în a reduce efectul de glare ceea ce înseamnă că cinematic-urile din joc nu sunt niciodată întrerupte de o reflexie nedorită a propriei fețe care se uită tâmp la ecran.

Dacă displayul ne-a încântat, sistemul audio ne-a şocat de-a dreptul. Device-ul încorporează 4 boxe şi două subwoofere care împreună produc un nivel de volum incredibil. Sistemul dispune de atât de multă forţă încât este rareori nevoie să fie folosit la mai mult de 70% din potenţial.

Din punctul de vedere al experienţei de utilizare în joc, Acer Predator este impresionant de rapid atât din punctul de vedere al vitezei de procesare, cât şi al performanţelor grafice ce se datorează cipului Nvidia Ultraperformant. Nu există niciun joc de care să nu vă puteţi bucura la rezoluţie maximă pe Predator 17. În plus din testele altor utilizatori se pare că Predator face faţă cu brio şi unui sistem de realitate virtuală de tip Oculus Rift ceea ce îl face un device care va îmbătrâni mult mai greu decât alţi competitori.

Acer este foarte conştientă că Predator 17 este un câştigător şi astfel notebook-ul are un preţ care să reflecte asta. Va puteţi aştepta să plătiți între 7000 şi 15000 pe un astfel de device în funcţie de configuraţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri