CES 2014. LG și Samsung, rivali în lansarea primului televizor de 105 inch cu ecran curbat

Data publicării:
lg

 

Ambele televizoare au o diagonală de 105 inch, sunt curbate, au o rezoluție Ultra HD, 11 milioane de pixeli și au un format al imaginii de 21:9.

LG spune că pentru modelul său a reușit să perfecționeze tehnologia TFT, în loc să folosească panourile OLED, care ar fi costat mai mult pentru aceste dimensiuni.

„Suntem mândri să prezentăm televizorul nostru Ultra HD cu ecran curbat  de 105 inci la cel mai mare eveniment de tehonologie din lume. Tehnologia inovatoare a modelului LG 105UB9 aduce o experienţă unică de vizionare, pentru care îşi revendică titlul de primul şi cel mai mare televizor din lume. Vom continua să inovăm generaţia nouă de televizoare, păstrându-ne poziţia de lider pe piaţă şi să demonstrăm că totul este posibil cu LG” a declarat In-kyu Lee, vice-preşedintele LG Electronics, potrivit CNET.

Pe de altă parte, în competiția primului televizor curbat cu o diagonală de 105 inch a intrat și Samsung, care susține că va lansa primul astfel de produs.

Compania susține că tehnologia folosită de ei sporește atât calitatea culorilor, cât și profunzimea imaginii, care ar fi de două ori mai strălucitoare decât modelele anterioare Ultra HD.

Deocamdată, niciuna dintre aceste companii nu a anunțat data la care televizoarele vor fi lansate și nici prețul cu care vor putea fi cumpărate, dar, cel mai probabil, vor oferi informații la târgul CES de anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri