CES 2015. Electrocasnicele inteligente: conectate la internet, dar cu accent și pe utilitate

Data publicării:
bucatarie inteligenta

Noua maşină de spălat LG Twin Wash poate că nu spală de două ori mai bine. Dar cu siguranţă spală de două ori mai mult. Maşina are două cuve, una verticală şi una orizontală în care pot fi spălate rufele colorate şi cele albe în acelaşi timp, de exemplu.

„Cum rufele sunt spălate în același timp, timpul de spălare este redus considerabil, ceea ce înseamnă că familia are mai mult timp pentru ceea ce vrea sa facă”, spune David VanderWall, director de marketing la LG.

Noile tehnologii nu fac doar spălatul rufelor mai eficient. Americanii de la Dacor au adus la expoziția CES din Las Vegas un aragaz inteligent. Poate fi pornit și oprit cu comenzi vocale.

Aragazul se poate conecta la internet și este dotat cu un ecran tactil care, pe lânga funcțiile de coacere, poate afișa și rețete. Și, la fel cum mașina de spălat a celor de la LG are două cuve, la fel și aragazul celor de la Dacor are două cuptoare care pot funcționa simultan.

Cei de la Wirlpool au prezentat conceptul unei întregi bucătării conectate la internet.

E important sa ne gândim cum va arăta industria electrocasnicelor, iar acesta este un exemplu. Iar în viitor printre aparate electrocasnice ar putea fi considerați și roboții care servesc masa sau fac curat”, spune Jon Hall, director de produse la Whirpool. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri