Compania Apple, dată în judecată pentru publicitate mincinoasă

Data publicării:
apple 3

Apple afirmă că unele din modelele sale mai ieftine au 16 gigaocteți, însă doar o cincime este utilizată de cea mai recentă versiune a sistemului de operare (iOS 8), fiind redus astfel spațiul disponibil în realitate, se spune în sesizarea depusă în cursul acestei săptămâni în numele a doi utilizatori din Florida la un tribunal din California.

În plus, compania Apple îi îndeamnă pe utilizatori să achiziționeze spațiu de stocare suplimentar prin serviciul său online iCloud când aparatul își atinge limita, se mai precizează în plângerea formulată. Compania "oferă mai puțină capacitate de stocare decât spune în publicitate pentru a propune mai târziu vânzarea capacității necesare, într-un moment de disperare, de exemplu atunci când un consumator încearcă să înregistreze sau să facă fotografii la un concert, la un meci de baschet sau la nunta unui copil sau nepot", se mai spune în plângere. Utilizatorii precizează că fiecare gigaoctet lipsă înseamnă circa 400-500 de fotografii de înaltă rezoluție.

Avocații celor care au înaintat plângerea împotriva Apple încearcă să obțină în instanță statutul de procedură în nume colectiv, precum și condamnarea companiei IT la restituirea profiturilor realizate din comercializarea aparatelor vizate.

Până în prezent compania Apple nu a răspuns întrebărilor pe această temă adresate de AFP, precizează agenția franceză de știri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri