Compania care producea Blackberry va trece la Android

Data publicării:
blackberry

Timp de foarte mulți ani, BlackBerry a fost sinonim cu ideea de smartphone. Şi asta deoarece într-o eră în care singurii care îşi puteau permite un telefon inteligent lucrau pe Wall Street sau în firme prestigioase de avocatura, Blackberry oferea telefoane gândite special pentru oamenii de afaceri ocupaţi care aveau nevoie să îşi ia serviciul şi acasă.

Între timp, a apărut primul iPhone, smartphone-urile ieftine cu Android au ajuns să domine piața, iar faimosul telefon pentru afacerişti a devenit mult prea nişat pentru a rămâne relevant. Nici măcar uriaşi precum Microsoft nu au fost în stare să penetreze această piaţă şi o dovadă în acest sens este eşecul teribil al Windows Phone.

Canadienii de la RIM au lansat primul terminal cu Android din cariera lor la finalul anului trecut sub forma lui Blackberry Priv. Chiar dacă device-ul a fost lăudat pentru performanţe, opţiunile de securitate şi flexibilitate, vânzările nu au reflectat acest lucru. Dar cei de la Blackberry nu se dau batuţi.

Conform unor declarații recente ale unuia dintre directorii RIM, compania va renunţa la propriul sistem de operare BlackBerry OS 10. Acesta a confirmat că Priv a fost doar primul pas pentru tranziția companiei către Android.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri