Sari la conținut

Conturile lui Mark Zuckerberg au fost sparte. Folosea o parolă extrem de simplă

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Un grup de hackeri numit „OurMine”, cu peste 40.000 de adepți pe Twitter, a revendicat atacul informatic.

Grupul s-a mândrit cu „realizarea” într-o postare pe rețeaua de socializare amintită și l-a invitat pe Zuckerberg să îi contacteze. "Hei (Mark Zuckerberg), avem acces la conturile tale de Twitter & Instagram & Pinterest, le testăm doar securitatea, dă-ne un mesaj", a scris grupul de hackeri, potrivit Agerpres.

Postarea ofensatoare a dispărut ulterior de pe contul de Twitter, pe care nu mai fusese postat nimic din 2012.

Potrivit Business Insider, Mark Zuckerberg a făcut greșeala de a refolosi o parolă mai veche. În 2012, rețeaua de socializare LinlkedIn a fost ținta unui atac informatic și 160 de milioane de conturi au fost compromise atunci. Printre acestea se afla și contul lui Mark Zuckerberg. Milionarul folosea în continuare parola care se afla în baza de date a conturilor LinkedIn sparte la acel moment: „dadada”. Astfel, au reușit reușit hackerii, duminică, să acceseze conturile acestuia.

Hackerii au postat pe pagina acestuia: „Hey (Mark Zuckerberg), ai fost înregistrat în baza de date LinkedIn cu parola dadada”.

Pentru a nu face aceeași greșeală ca Mark Zuckerberg, experții recomandă folosirea unor parole mai puternice și, de asemenea, diferite pentru conturile folosite.