Cum să-ți salvezi telefonul pe care l-ai scăpat în WC

Data publicării:
minute 20hacks 20how 20to 20save 20your 20phone 20from 20water 20damage-35781

19% dintre oameni și-au scăpat, la un moment dat, telefonul mobil în toaletă, spun cei de la HackCollege.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să scoți cât mai repede telefonul din apă. Trebuie să-ți faci curaj, dacă vrei să-ți salvezi telefonul. Te vei spăla pe mâini mai târziu.

Apoi, dezasamblează-l și șterge cu un șervețel toate suprafețele telefonului. Dacă ai un iPhone, nu scoate bateria.

Introdu mobilul într-o pungă în care ai pus orez crud, și așază-l lângă o fereastră, într-un loc călduros. Așteaptă 24 de ore până să îl scoți de acolo și să-l pornești.

Dacă această metodă nu dă rezultate, sună-ți furnizorul și cere-i să-ți înlocuiască telefonul, gratuit. Deteriorările cauzate de apă sunt, de obicei, o situație care înseamnă sfârșitul garanției.

Este o singură modalitate prin care poți afla dacă apa a fost cea care a cauzat defectarea telefonului tău. Fiecare mobil are în componență o bucățică de hârtie albă, care devine roșie în contact cu apa.

Pentru telefoanele Apple, aceasta se află în interiorul mufei pentru căști. Pentru alte telefoane, e de obicei într-un colț în spatele bateriei.

Dacă hârtiuța este roșie, înlocuiește-o cu una albă și, cu puțin noroc, nu va observa nimeni și vei avea un telefon nou, spun cei de la HackCollege.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri