DarkHotel 2.0. Cum fură hackerii secrete de stat de la politicieni

Data actualizării: Data publicării:
Chaos Computer Club Annual Congress
BERLIN, GERMANY - DECEMBER 28: A participant sits with a laptop computer as he attends the annual Chaos Communication Congress of the Chaos Computer Club at the Berlin Congress Center on December 28, 2010 in Berlin, Germany. The Chaos Computer Club is Europe's biggest network of computer hackers and its annual congress draws up to 3,000 participants. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Hackerii din gruparea DarkHotel, specializați în furturi de la oamenii de afaceri cazați în hoteluri, prin intermediul rețelelor Wi-Fi, țintesc acum și politicieni, anunță furnizorul de soluții de securitate Bitdefender. Atacatorii nu mai vor bani, ci informații clasificate.

Chaos Computer Club Annual Congress
Foto: Guliver / GettyImages

Potrivit experților Bitdefender, hackerii DarkHotel ajung acum la victimă printr-o schemă de atac extrem de complexă: un e-mail conceput special pentru țintă, un program care se descarcă automat și un sistem avansat de sustragere de date, pe care persoana afectată nici nu-l vede.

Noua abordare le permite infractorilor să își mențină amenințarea informatică mai competitivă și flexibilă, inclusiv să o actualizeze, în condițiile în care sistemele de apărare oferite de soluțiile de securitate au evoluat constant în ultimii ani”, potrivit unui comunicat al companiei.

Operațiunea DarkHotel, derulată de aproximativ zece ani la nivel global, a funcționat în principal prin compromiterea hotspot-urilor de internet wireless în hoteluri, recunoscute pentru securitatea precară și parolele slabe.

Atacatorii au devenit cunoscuți în industria securității cibernetice prin faptul că își alegeau victimele dintre turiștii hotelurilor, mai ales persoane cu funcții înalte în organizații, care au acces deplin

la informații cu importantă valoare comercială, precum prototipuri, proprietate intelectuală sau codul-sursă al programelor software.

Cum să vă protejați de hackerii DarkHotel:

Evitați să vă conectați la rețeaua Wi-Fi a hotelului și folosiți doar conexiunea de date mobile pe telefonul sau laptopul de serviciu. Nu folosiți dispozitivele personale pentru activități legate de serviciu.

Nu deschideți e-mail-uri de la expeditori necunoscuți sau de la hotelul în care sunteți cazat. De regulă, recepționerul vă va suna în cameră pentru a semnala o urgență sau vă va aborda la recepție

pentru alte detalii.

Nu faceți public pe rețele de socializare locul în care sunteți cazat.

Folosiți pe toate dispozitivele o soluție de securitate performantă și actualizată la zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri