Sari la conținut
News Alert

De ce își acoperă fondatorul Facebook camera video când lucrează la laptop

Mai multe publicații, inclusiv Gizmodo, s-au folosit de observația utilizatorului pentru a ridica o întrebare: Este paranoia sau doar o bună practică?

Banda pusă peste camera video și microfon este metoda cea mai folosită și mai la îndemână atunci când o persoană este îngrijorată de faptul că hackerii pot primi acces pe anumite dispozitive prin folosirea unor viruși de acces.

Accesul de la distanță nu este limitat hackerilor (potrivit unor scurgeri de informații ale Agenției Naționale de Securitate produse de Edward J. Snowden, cel puțin două programe au fost concepute de guvern pentru a prelua controlul camerelor și microfoanelor calculatoarelor.)

De curând, conturile de Twitter, Instagram, LinkedIn și Pinterest ale fondatorului Facebook au fost sparte de către un grup de hackeri numit OurMine. Potrivit acestora, Mark Zuckerberg a folosit aceeași parolă pentru toate conturile sparte. Hackerii au dezvăluit că acesta folosea parola "dadada"

Directorul executiv al Facebook nu este prima persoana publică care apelează la banda adezivă pentru blocarea camerei web. În luna aprilie, șeful FBI, James Comey, a declarat că a apelat la banda adezivă după ce a văzut această metodă la știri.