Decizie neobișnuită pentru o companie americană de tehnologie. Snapchat își stabilește sediul în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:

Snap, compania mamă a Snapchat, îşi stabileşte sediul internaţional în Marea Britanie, o decizie neobişnuită pentru o companie americană din sectorul tehnologiei, relatează Business Insider.

Snapchat
Foto: Gulliver/GettyImages

Companii precum Facebook, Uber şi Google au optat pentru alte ţări, precum Irlanda şi Olanda, ca baze internaţionale, pentru a profita de impozitele scăzute.

Snap a confirmat că nu va redirecţiona vânzările din Marea Britanie în alte ţări europene, din motive fiscale. Vânzările realizate în state în care compania nu are birouri locale sau angajaţi vor fi la rândul lor înregistrate în Marea Britanie.

„Credem în industriile creative din Marea Britanie. Clienţii noştri din publicitate se află în Marea Britanie, acolo se află peste 10 milioane de utilizatori ai Snapchat, acolo am început să angajăm talente”, a declarat directorul general al Snap Group Limited din Marea Britanie, Claire Valoti.

Snap a înfiinţat biroul din Marea Britanie în 2015, iar în prezent are 75 de angajaţi în această ţară, mulţi dintre ei atraşi de la companii concurente de tehnologie.

Valoti a lucrat la Facebook până la sfârşitul lui 2015, iar între alţi angajaţi recenţi se află Ricky Leatham de la Amazon, care conduce echipa de inginerie a Snap din Marea Britanie, şi Andy Pang, care a plecat de la Instagram pentru a conduce divizia de măsurători din regiune.

Sediul Snap Group Limited se află în Soho, Londra, iar compania urmează să deschidă un sediu suplimentar în apropiere.

Snap a depus anul trecut documentele la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) pentru listarea la bursă în 2017. Compania ţinteşte o evaluare de 20-25 miliarde de dolari, a declarat în noiembrie o sursă apropiată situaţiei.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri