Din mediul virtual, pe circuitul de curse

Data publicării:
pilot raliu casca - GettyImages - 23 iulie 2015

20 dintre cei mai buni jucători de curse auto pe calculator din Statele Unite şi-au dovedit talentul pe pista din Nashville, la academia GT. Ei şi-au testat abilităţile dobândite în mediul virtual şi în viaţa reală, după ce au fost selectaţi dintre 40.000 de participanţi. Pentru mulţi, a fost o oportunitate unică în viaţă.

Sunt entuziasmat, dar un pic stresat, pentru că orice greşeală prostească, orice greşeală de imaturitate, mă va costa şansa de a câştiga competiţia. Nu am bani să particip la curse, aşadar aceasta ar putea fi singura mea şansă de a deveni un pilot de curse”, a declarat unul dintre participanți.

În urma testelor, au fost aleşi şase finalişti, care se vor duce, luna viitoare, pe circuitul Silverstone, din Marea Britanie, unde se vor întrece cu campionii din alte ţări.

Câştigătorul finalei de la Silverstone va semna un contract cu Nissan şi va avea şansa de a concura la cursa de 24 de ore din Dubai, care va avea loc în prima lună a anului viitor. Prima ediţie a Academiei GT a avut loc în SUA în 2011. Patru dintre campionii săi au devenit piloţi de curse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri