După Voice LTE (4G) și Vo WiFi, calitatea vocală „Voice HD” devine disponibilă și pentru rețeaua 3G

Data actualizării: Data publicării:
Foto_Catalin-Neagoe_2

De azi, funcția Voice HD este disponibilă în toată rețeaua DigiMobil (3G și 4G. În 2017, Digi Mobil a lansat serviciile VoLTE (4G) și VoWiFi, care la rândul lor, au dus calitatea apelurilor la standarde high-definition. Avantajele serviciului - calitate superioară a sunetului, eliminarea zgomotului de fundal

DIGI | RCS & RDS extinde calitatea vocală „Voice HD” la toată rețeaua Digi Mobil, începând de joi, 28 martie 2019. Noua facilitate, care era deja disponibilă în rețeaua 4G, sub denumirea VoLTE, va deveni accesibilă și în rețeaua 3G. Noua caracteristică a serviciului de voce aduce o calitate superioară apelurilor telefonice, sunetul este mai clar, eliminându-se zgomotul de fundal. Funcția își dovedește utilitatea cu precădere atunci când se comunică din mediul exterior, în zone aglomerate și zgomotoase, sau în conferințele telefonice. 

”Voice HD (3G) este un serviciu care aduce un plus de calitate apelurilor telefonice, în special celor efectuate din medii cu zgomot ambiental. Singura condiție pentru a beneficia de această funcție este ca telefoanele utilizate de apelant și de apelat să aibă acces la rețeaua 3G și să poată face redarea vocii în standardul high-definition (HD). Acest lucru poate fi verificat în specificațiile tehnice ale aparatului telefonic. Practic, utilizatorul beneficiază in cazul apelurilor 3G de o calitate similară celor efectuate prin serviciile VoLTE și VoWiFi, disponibile doar în rețeaua 4G, încă din 2017”, a declarat Cătălin Neagoe, directorul Diviziei de Telefonie Fixă și Comunicații Mobile. 

Serviciul este disponibil gratuit pentru toți abonații Digi Mobil. Activarea funcției se va face automat de către aparat, dacă utilizatorul se află în aria de acoperire 3G, în momentul apelării. În prezent, majoritatea aparatelor telefonice sunt compatibile cu acest serviciu și, în consecință, nici apelatul și nici cel care lansează apelul nu trebuie să intervină asupra setărilor aparatelor telefonice.

Digi | RCS & RDS a lansat serviciile de telefonie mobilă 3G, în 2007, fiind primul operator din România care a oferit abonaților servicii convergente și nelimitate de comunicații electronice. Investind continuu în extinderea rețelei mobile, în România, Digi | RCS & RDS a adăugat în portofoliul său, din 2015, serviciile de telefonie și date mobile în rețeaua 4G. În prezent, rețeaua 3G acoperă 99,5% din populația României, iar rețeaua 4G, 65% din populație. Digi Mobil s-a poziționat pe piața locală ca un competitor dinamic și atractiv, atât grație raportului imbatabil calitate-preț, cât și prin instrumentele de finanțare a achizițiilor de telefoane mobile. Aceste avantaje competitive l-au transformat în liderul portabilității în segmentul telefoniei mobile, poziție deținută constant, în cei peste 10 ani de existență a serviciului de portabilitate în România. La finalul anului 2018, compania mamă a RCS & RDS, Digi Communications N.V., anunța că operatorul de comunicații electronice are peste 3,4 milioane de unități generatoare de venituri (RGU) în segmentul serviciilor de telefonie și date mobile, pe principala sa piață, România.

Despre Digi | RCS & RDS

Digi Mobil este serviciul de telefonie și date mobile din portofoliul grupului Digi | RCS & RDS. Liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia, Digi | RCS & RDS figurează în top 3 operatori tradiționali de cablu în Europa. Compania deține aproape cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, ajungând la o acoperire de circa 7,8 milioane de gospodării în România și Ungaria, la finalul anului.       

Digi aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru milioane de clienți, care au dobândit, astfel, un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri