Echipamente militare cu funcţie de autodistrugere pentru militarii şi spionii SUA, ultima provocare pentru Pentagon

Data publicării:
biodegradabil

Ca să nu ajungă pe mâna inamicilor, echipamentele militarilor şi spionilor americani ar putea avea o funcţie de autodistrugere. Darpa (Defense Advanced Research Projects Agency), divizia Pentagonului care a pus bazele internetului, vrea ca unele piese vitale din componenţa echipamentelor militare să se dizolve pur şi simplu cu trecerea timpului. Astfel, echipamentele capturate nu ar mai putea fi folosite fără înlocuirea pieselor care se distrug singure. Alternativa ar fi ca echipamentul părăsit în spatele liniilor inamice să fie distrus de la distanţă.

Magnetofoanele din filmele Misiune Imposibilă ar putea deveni realitate dacă Pentagonul va duce la bun sfârşit programul prin care vrea să producă echipamente electronice cu funcţie de auto-distrugere. Oricare dintre armele sau echipamentele militare pierdute de soldaţii americani pot fi folosite sau replicate de inamici, aşa că trebuie distruse înainte să ajungă pe mâna lor.

Funcţia de autodistrugere este concepută de celebra divizie Darpa, care a dezvoltat GPS-ul şi precursorul internetului. Darpa, care a primit 17 milioane de dolari pentru acest proiect, vrea ca echipamentele militare americane să fie dotate cu piese biodegradabile. Cu trecerea timpului, acestea se dizolvă şi trebuie înlocuite. Câtă vreme inamicii nu ar putea face rost de piese de schimb, echipamentele ar deveni inutilizabile.

Darpa ia în considerare şi dotarea armelor şi echipamentelor militare cu sisteme de distrugere de la distanţă.

În prezent, soldaţii americani sunt învăţaţi să arunce în aer cu grenade epavele aparatelor de zbor care se prăbuşesc în spatele liniilor inamice. În timpul războiului din Iugoslavia, americanii nu au reuşit să recupereze avionul invizibil F-117 doborât - mai degrabă din greşeală - de armata sârbă. Există voci care spun că o parte din epavă a ajuns în ambasada Chinei la Belgrad, care la nici două săptămâni de la prăbuşirea avionului a fost lovită de o rachetă americană.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri