Excursie la Paris cu 62 de dolari. Modalitatea ieftină de „călătorie” a japonezilor

Data publicării:
Paris, Franta
Foto: Shutterstock

Japonezii călătoresc la Paris, Roma sau New York fără să plece o clipă din ţara lor. O firmă de la Tokyo a lansat pachete turistice virtuale. Şi ca să dea aparenţa unei călătorii, aşează pasagerii pe scaune de avion. Senzația de realitate dispare când turiştii primesc căştile cu imagini virtuale.

Aşezaţi confortabil în ceea ce pare clasa business a unui avion de pasageri, mai mulţi japonezi se pregătesc să decoleze către Paris. Îşi fixează centurile de siguranţă şi ascultă instrucţiunile stewardeselor. Doar că acest avion nu se va ridica niciodată de la sol. În primul rând pentru că e doar o cameră şi în al doilea rând pentru că această călătorie e una virtuală.

După câteva minute, turiştii îşi pun ochelarii VR şi păşesc în Oraşul Luminilor.

Un ghid le vorbeşte despre istoria Turnului Eiffel şi operele de artă expuse la muzeul Luvru.

„Avem foarte mulţi clienţi în vârstă care îşi doresc să călătorească în străinătate, dar condiţia fizică nu le mai permite să se deplaseze pe distanţe atât de lungi”, spune Hiroaki Abe, manager firmă de turism.

O astfel de călătorie virtuală durează două ore şi costă numai 62 de dolari, bani în care este inclusă şi mâncarea. Firma are de gând să introducă şi destinaţii din Japonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri