Expoziţie de ceasuri în Elveţia. Printre exponate, un ceas care își reglează ora prin conectarea la sateliți

Data publicării:
ceasuri elvetia

O firmă japoneză a prezentat un ceas care se poate conecta la smartphone prin bluetooth şi un alt model care se poate regla la ora exactă prin intermediul sateliţilor. Alte companii au modele care vibrează dacă pierd legătura cu telefonul dacă l-aţi uitat acasă. Totuşi, expoziţia din oraşul elveţian Basel a fost dominată de modelele clasice.

Noile modele de ceasuri pot fi considerate adevărate bijuterii inteligente. Ele preiau multe dintre funcţiile smartphone-urilor. Dacă publicul este entuziasmat de ultimele invenţii, nu acelaşi lucru se poate spune despre reprezentanţii marilor firme de ceasuri.

„Ceasurile devin un dezavantaj dacă nu sunt confortabile la purtat. Dacă înlocuiesc telefonul, cu aceleaşi funcţii, atunci sunt doar dezavantaje”, afirmă Marc Hayek.

O firmă japoneză a prezentat un ceas care se poate conecta la smartphone prin bluetooth şi un alt model care se poate regla la ora exactă prin intermediul sateliţilor. Alte companii au modele care vibrează dacă pierd legătura cu telefonul pe care tocmai l-aţi uitat acasă. Totuşi, expoziţia din oraşul elveţian Basel a fost dominată de modelele clasice.

„Doar pentru că este posibil, nu înseamnă că piaţa se va orienta în acest sens. Este necesar acum să ne gândim ce putem face pentru a avea funcţii utile şi inteligente”, mai spune Marc Hayek.

Producătorii de ceasuri clasice nu se tem de influenţa tehnologiei electronice pentru că sunt convinşi că un ceas nu trebuie să fie un gadget.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri