Facebook a activat, pentru prima dată în România, funcția „Safety Check”

Data publicării:
fb sc

Facebook a activat funcția Safety Check după furtuna violentă care a lovit vestul țării, ieri după-amiază. Prin intermediul rețelei de socializare, oamenii pot afla dacă cineva cunoscut aflat în zona afectată este în siguranță sau nu, dar și pot oferi sau cere ajutor.

Peste două sute de localităţi din 15 judeţe ale ţării au fost afectate de furtuni în ultimele 24 de ore. Opt oameni au murit și aproape 140 au fost răniți.

Furtuna a fost deosebit de puternică. Norii au avut baza foarte apropiată de sol, la 5-600 metri înălțime, dar vârful s-a dus la 10-13 kilometri altitudine. Sunt nori specifici sezonului cald și care au asociate manifestări foarte severe: intensificări de vânt care au depășit 100 km/h, o valoare foarte mare, mai rar întâlnită în cazul furtunilor de vară.

Punctele marcate cu verde înseamnă că oamenii oferă ajutor, în timp ce punctele vu roșu sunt cereri pentru ajutor. Puteți consulta funcția „Safety Check” pentru furtuna din vestul României aici.

Această funcție a fost implementată în 2014 și de atunci a fost activată în cazul unor evenimente importante care au avut loc în diverse locuri ale globului, precum dezastre naturale dar și atentate teroriste.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri