Facebook a lansat aplicația „A look back”, la împlinirea a 10 ani

Data publicării:
lookback

Aplicaţia „A look back” conţine cele mai populare poze sau mesaje scrise de fiecare pe propria pagină de pe reţeaua de socializare. Adică acele fotografii care au strâns cele mai multe comenecieri.

Poze cu prietenii, familia, colegii, iubitul sau iubita, strânse de-a lungul timpului, toate sunt prezentate sub forma unui videoclip. Cu un simplu clik, puteţi vedea, în doar un minut, cele mai reprezentative momente petrecute alături de cei dragi.

Povestea Facebook începe în 2004, într-o cameră de cămin a Universităţii Harvard. Patru studenţi doreau să comunice mai uşor cu prietenii şi colegii lor. Aşa a apărut ideea pe care Mark Zuckerberg şi cei trei colegi ai săi au pus-o în practică şi în care au investit 19 mii de dolari. În câteva luni, Facebook s-a deschis şi altor universităţi americane, iar în câţiva ani s-a extins în toată lumea.

Am pus accentul pe decizii îndrăzneţe şi pe crearea de produse îndrăzneţe. Am construit prima versiune a platformei. Oamenii nu se gândeau că reţelele de socializare pot fi platforme sociale. De asemenea, ne-am axat pe avantaje şi impact”, explică Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

În decembrie anul trecut, Facebook avea 1,23 de miliarde de utilizatori lunari, cu 16% mai mulţi faţă de 2012. În cei 10 ani de existenţă, pe Facebook au fost trimise aproape 8.000 de miliarde de mesaje şi au fost publicate peste 400 de miliarde de fotografii.

Compania valorează acum 157 de miliarde de dolari, iar patronul său, Mark Zuckerberg, este, la 29 de ani, unul dintre bogaţii oameni ai planetei. Averea lui este estimată la 19 miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri