Facebook a șters 5,4 miliarde de conturi în 2019

Data actualizării: Data publicării:
World Cup, Ebola top Facebook sharing list
Foto: GettyImages

Compania Facebook a șters 5,4 miliarde de conturi false de la începutul anului până acum pe rețeaua sa de socializare, însă alte câteva milioane rămân active. Cifra este mare comparativ cu 2018, când au fost șterse pe parcursul întregului an 3,3 miliarde de conturi false, informează CNN.

Facebook estimează că 5% din baza sa lunară de 2,5 miliarde de utilizatori activi operează conturi false, deși noile tehnologii permit companiei să localizeze mai multe conturi false decât înainte, chiar în momentul în care sunt create.

Mark Zuckerberg a spus că numărul mare de conturi șterse este o dovadă a seriozității cu care companie tratează această problemă și îndeamnă și alte platforme de socializare să procedeze la fel.

"Doar pentru că cifrele publicate sunt mari nu înseamnă că există atât de mult conținut dăunător. Înseamnă doar că muncim din greu să indetificăm acest conținut", a spus Mark Zuckerberg.

Facebook a anunțat informații și despre rețeaua Instagram: în ultimele 5 luni, compania a eliminat 3 milioane de postări care încălcau politicile Instagram.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri