Facebook, amendată cu 155.000 de euro în Franța

Data publicării:
Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Gulliver/Getty Images

Compania Facebook a primit o amendă de 155.000 de euro din partea Comisiei Naționale pentru Informatică si Libertăți din Franța (CNIL) pentru 6 încălcări ale legii naționale din domeniul protecției datelor cu caracter personal, relatează ItWorld.com.

Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Gulliver/Getty Images

Aceasta este amenda maximă pe care CNIL, organismul care se ocupă de protejarea datelor personale, o poate aplica în aceste cazuri.

CNIL a început anchetarea Facebook și a subsidiarei sale din Europa, Facebook Ireland, după ce compania și-a modificat termenii și condițiile de utilizare în ianuarie 2015. În urma anchetei autoritățile au ajuns la concluzia că Facebook urmărea activitatea utilizatorilor săi pe alte site-uri fără ca aceștia să fie informați. Ulterior, compania crea baze de date cu aceste informații pentru a le putea afișa utilizatorilor reclame personalizate.

La un an de la demararea anchetei, CNIL a informat Facebook că are la dispoziție 3 luni pentru a intra în legalitate. Compania a solicitat și a primit o prelungire a termenului pentru a putea formula un răspuns oficial. Ulterior, acest răspuns nu a fost pe placul autorităților, care au decis sancționarea gigantului american.

Facebook este anchetată pentru aceleași fapte și în Belgia, Olanda și Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri