Facebook lansează un serviciu de „dating”. Ce alte anunțuri a făcut compania

Data actualizării: Data publicării:
facebook dating2

Pentru prima oară de la crearea sa, Facebook lansează un serviciu matrimonial. Anunţul a fost făcut de Mark Zuckerberg care spune că aplicaţia respectivă va fi diponibilă în curând.

„Anunţăm noi caracteristici care se vor adresa întâlnirilor. Se vor adresa relaţiilor pe termen lung, nu doar relaţiilor pasagere. Dacă şi voi credeţi, aşa cum cred şi eu, că e importantă construirea de relaţii, că e importantă crearea unui sentiment al comunităţii, dacă şi voi credeţi că e important să munceşti pentru a aduce lumea laolaltă, atunci vă spun asta: vom continua să construim”, a declarat fondatorul Facebook.

Serviciul nu se adresează, însă, relaţiilor pasagere, susţine fondatorul reţelei de socializare, care a precizat că utilizatorii îşi pot crea un profil separat, care nu va fi vizibil listei lor de prieteni. Mark Zuckerberg a mărturisit că ideea i-a venit după ce a observat că 200 de milioane de utilizatori Facebook nu au parteneri, potrivit celor declarate de ei înşişi pe conturile personale.

Anunțul a fost făcut la conferinţa F8 a Facebook, care a început marţi.

Acţiunile Match Group Inc, proprietarul aplicaţiei Tinder, au scăzut cu 18 procente după acest anunţ. Cele ale IAC, compania-mamă a Match Group, au scăzut cu 12 procente.

Facebook va crea funcţii de ştergere a istoricului de navigare

Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO al Facebook, a anunţat marţi că reţeaua de socializare construieşte noi funcţii.  Prima dintre ele este funcţia de control numită „clear history”, care va permite utilizatorilor să şteargă istoricul de navigare.

„În browser-ul vostru există un mod simplu de a şterge cookies şi istoricul. (...) Noi construim o versiune pentru Facebook. Va fi o simplă funcţie de control pentru a şterge istoricul de navigare pe Facebook - ce aţi accesat, site-uri pe care le-ai vizitat şi aşa mai departe”, a scris Zuckerberg marţi, pe contul său.

Aceasta are directă legătură cu scandalul Cambridge Analytica.

 

Realitate augmentată pentru publicitatea pe Messenger

Aplicaţia de mesagerie a Facebook a lansat marţi o funcţie de realitate augmentată care va permite utilizatorilor să vadă produsele pe care vor să le cumpere ca şi când le-ar avea deja, în încercarea de a atrage potenţiali clienţi publicitari.

Deşi aplicaţiile pentru mesaje pentru telefoanele inteligente nu afişează reclame, Facebook a transmis că cei 1,3 miliarde de oameni care folosesc serviciul Messenger sunt vizaţi pentru creşterea pe termen lung a câştigurilor companiei, scrie Reuters, preluată de News.ro.

David Marcus, şeful aplicaţiei Messenger a Facebook, a spus într-un interviu că utilizatorii posibili cumpărători vor putea vizualiza şi testa produse. Sephora este una dintre primele companii care vor folosi funcţia şi va permite utilizatorilor să încerce virtual produsele sale cosmetice.

Funcții noi la serviciu Workplace

Pe de altă parte, Facebook a anunţat marţi că va adăuga noi funcţii la serviciul Workplace, pentru a atrage clienţii corporativi şi a concura mai eficient cu companii precum Slack, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Facebook a încercat de mult timp să atragă clienţii din categoria business, dar compania este identificată mai ales pentru brandurile de consum, care includ reţeaua de socializare, Messenger şi WhatsApp.

Serviciul Workplace este un segment cu creştere rapidă, dar serviciile concurente Slack şi Microsoft Teams oferă integrarea unor aplicaţii de la terţi, ca mijloc de a atrage şi păstra clienţii.

Piaţa ar urma să valoreze 3,2 miliarde de dolari, potrivit firmei de analiză a pieţei IDC, şi se aglomerează rapid cu companii care includ Google, Cisco Systems şi Atlassian.

Produsul Workplace al Facebook va primi un aşa-numit director de integrare care va reuni peste 50 de servicii software, între care SharePoint al Microsoft, SurveyMonkey şi Jira, al Atlassian, care ajută dezvoltatorii să administreze proiecte şi să construiască software.

Aceste instrumente de colaborare au rolul de a fi centre de la care angajaţii din birouri pot accesa softul de afaceri pe care îl utilizează.

Facebook, care a introdus Workplace în 2016, a anunţat în octombrie că peste 30.000 de organizaţii utilizează produsul, între care Match Group, care deţine Tinder, Farmers Insurance Group şi Starbucks.

Compania nu a oferit date recente şi nu a precizat câte companii plătesc pentru serviciul premium. Prin comparaţie, Microsoft Teams este folosită de 200.000 de companii, în timp ce Slack susţine că are 50.000 de clienşi corporativi.

Totuşi, îngrijorările legate de modul în care Facebook gestionează datele private ale clienţilor corporativi reduc interesul acestora pentru serviciul Workplace, potrivit analiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri