Facebook le cere utilizatorilor fotografii nud

Data actualizării: Data publicării:
Facebook
Foto: Guliver/Getty Images

Facebook vrea să combată pornografia din răzbunare (revenge porn) și le cere utilizatorilor fotografii nud. Astfel, rețeaua de socializare vrea să realizeze un program care să detecteze automat anumite fotografii pentru a le interzice publicarea, transmite The Guardian.

Facebook Expected To File For IPO
Foto: Gulliver/Getty Images

Deocamdată proiectul este testat în Australia, iar cu ajutorul fotografiilor Facebook va realiza „amprente digitale” cu ajutorul cărora imagini nou încărcate să fie oprite de la publicare.

Prin acest proiect pilot, creat împreună cu o agenție a statului australian, se urmărește ca fotografiile odată încărcate să nu mai poată fi încărcate încă o dată de același utilizator sau de alți utilizatori.

Am văzut atâtea cazuri în care fotografii sau clipuri au fost făcute la un moment dat cu acordul a două persoane, însă nu a existat un acord privind o difuzare a lor”, a spus Julia Inman Grant, un responsabil australian.

Carrie Goldberg, un avocat specializat în astfel de cazuri, a explicat că Facebook e un loc de important prin care se poate maximiza răul produs, prin prisma miliardelor de utilizatori, pentru că fotografiile sunt încărcate într-un cerc apropiat victimei.

Tot ce trebuie să facă cei care sunt îngrijorați este să intre pe aplicația statului australian și să completeze un formular. Apoi vor fi rugați să trimită fotografiile pentru care se tem, iar apoi Facebook este notificat cu privire la acestea. După aceea, o echipă a rețelei de socializare le va „marca” pentru a preveni publicarea sau republicarea lor.

Potrivit sursei citate, Facebook va păstra pentru o scurtă perioadă fotografiile după care vor fi șterse.

Statisticile arată că aproximativ 4 la sută din populația SUA a fost victima acestui fenomen, iar procentul crește la 10 la sută în cazul femeilor sub 30 de ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri