Facebook și-a cerut scuze pentru eliminarea unui videoclip

Data publicării:
Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Guliver / GettyImages

Facebook și-a cerut scuze pentru eliminarea unui videoclip postat de un grup suedez, care avea drept scop conștientizarea cancerului mamar, explicând că a fost o decizie incorectă, relatează vineri BBC News citat de Agerpres.

Facebook_GettyImages-453248108
Foto: Facebook

În videoclipul animat postat de grupul Cancerfonden, sânii femeilor sunt reprezentați prin cercuri roz, fiind totodată explicate metodele de detectare a umflăturilor suspecte.

Imaginile au fost considerate "ofensatoare" de către rețeaua de socializare.

Facebook a provocat nemulțumirea internauților și luna trecută, atunci când a cenzurat celebra fotografie a fetiței pline de arsuri care fuge după un atac cu napalm în timpul războiului din Vietnam, pe motiv că prezenta nuditate.

Într-o declarație acordată BBC, o purtătoare de cuvânt a Facebook a precizat că în prezent imaginile campaniei suedeze au fost aprobate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Ne pare foarte rău, echipa noastră procesează milioane de imagini publicitare în fiecare săptămână, iar în unele cazuri interzicem în mod incorect", a explicat aceasta.

Înainte ca Facebook să revină asupra deciziei, Cancerfonden declarase într-o scrisoare deschisă către Facebook că respectiva campanie "nu a fost menită să ofenseze".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri