Facebook testează o nouă funcție

Data actualizării: Data publicării:
Facebook To Acquire Photosharing Site Instagram For One Billion Dollars
NEW YORK, NY - APRIL 09: In this photo illustration, an Instagram photo of the Facebook website app is seen on an Apple iPhone on April 9, 2012 in New York City. Facebook Inc. is acquiring photo-sharing app Instagram for approx. $1 billion. (Photo illustration by Justin Sullivan/Getty Images)

Facebook a început testarea unei funcții care să ajute posesorii de smartphone-uri să găsească rapid cea mai apropiată rețea WiFi cu acces gratuit la internet, potrivit unui material publicat marți de engadget.com și citat de Agerpres.

Facebook To Acquire Photosharing Site Instagram For One Billion Dollars
Foto: Guliver / GettyImages

Portalul TheNextWeb a identificat funcția aflată în faza experimentală în aplicația mobilă pentru iOS, unde utilizatorii pot selecta Găsește WiFi în meniul aplicației. Purtătorul de cuvânt al rețelei de socializare a confirmat pentru VentureBeat testarea funcției, explicând că Facebook a început să implementeze o nouă funcție care arată utilizatorilor toate rețelele WiFi cu acces liber din imediata apropiere unde se află aceștia pentru a-i ajuta astfel să rămână conectați cu prietenii lor și cu activitățile care-i interesează.

De îndată ce utilizatorul a bifat funcția respectivă, aplicația de Facebook va identifica automat locurile din apropierea utilizatorului cu acces gratuit la rețele Wi Fi și le va marca independent pe o hartă. Vor fi afișate mai multe detalii, precum orele de conectare, numele și tipul rețelelor, astfel încât utilizatorul să fie informat corect pentru a nu se autentifica greșit la alte rețele.

Conform portalului TNW, decizia Facebook de a implementa această funcție are legătură cu promovarea serviciului de transmitere live în format video. Însă această funcție va fi foarte utilă pentru acei utilizatori de smartphone care locuiesc în țări în curs de dezvoltare unde nu au trafic de date și se bazează pe accesul gratuit la rețelele WiFi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri