Sari la conținut

Facebook va înțelege tot ce postați cu ajutorul inteligenței artificiale

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Viitorul robot cu inteligență artificială DeepText poate analiza mesajele din 20 de limbi cu o acuratețe „aproape umană”, notează Engadget. 

Rețeaua de socializare vrea să implementeze acest sistem, care poate analiza zeci de mii de postări pe secundă, cât de curând.

Ce înseamnă acest lucru pentru utilizatorul obșnuit? Compania va putea să indentifice ce scrieți într-o postare, în mesaje, în completarea profilului ori pe alte pagini, toate acestea pentru a oferi sugestii mai bune și alte opțiuni utile.

De exemplu, dacă aveți nevoie de un taxi sau să fiți luat de un cineva dintr-un anumit loc, Facebook vă poate recomanda un anumit serviciu precum Uber sau Lyft.

Cheia acestui nou serviciu este să distingă între argouri, jargoane și alte utilizări ale limbajului, care pot deseori să pună probleme inteligenței artificiale.

Facebook vrea prin această tehnologie să categorisească mai bine postările imediat ce sunt create, dar și să detecteze și să filtreze conținutul malițios, rasist sau care incită la ură.

Potrivit companiei, inteligența artificială deja găsește mai multe fotografii care pot fi ofensatoare decât oamenii. Cu toate acestea, noua tehnologie are și implicații în ceea ce privește intimitatea utilizatorilor.