Facebook vrea să investească miliarde de dolari pentru internet pe toată planeta

Data publicării:
mark-zuckerberg

Anunţul lui Mark Zuckerberg a fost făcut în cadrul unei eveniment caritabil organizat în Mexic de către Carlos Slim, cel mai bogat om din lume și un magnat al telecomunicațiilor.

Planul Facebook este direcționat în special către Asia și Africa, unde accesul la comunicații este de multe ori dificil sau chiar imposibil.

Astăzi, doar o treime din populația planetei are acces la internet. Suntem compania care construiește cel mai bogat serviciu de pe internet și credem că avem o responsabilitate mare să încercăm să aducem internetul către mai mulți oameni”, a declarat Mark Zuckerber.

Experţii de la Facebook spun că vor lucra împreună cu companiile de telefonie şi cu dezvoltatorii pentru a face aplicaţii care să funcţioneze oriunde în lume.

O piesă importantă din acest obiectiv este aplicația de mesagerie instantă Whatsapp, despre care Mark Zuckerberg crede că are potențialul de a conecta peste 3 miliarde de oameni.

Pentru că o să lucreze cu noi, o să aibă la dispoziție mai multe resurse și oportunități pentru a-şi implementa aplicaţia, cât mai multe dispozitive şi pentru a conecta mai mulți oameni din jurul globului”, a menţionat fondatorul Facebook.

Mark Zuckerberg a fondat Facebook în 2004, în timp ce era student la Harvard. În ultimii ani a devenit din ce în ce mai implicat în filantropie și a donat sute de milioane de dolari pentru programe de sănătate și educație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri