FOTO. ASUS Zenbo, robotul majordom pe care și-l poate permite oricine 

Data publicării:
robotel

Foto: asus.com

Zenbo este mic de înălțime, are o tabletă în loc de cap și designul interfaței amintește de un alt robot celebru: Wall-E. Robotul-majordom are ochii mari și un zâmbet blând pe „chip”. Roboțelul este capabil să exprime diverse emoții cu ajutorul expresiilor faciale. 

Fortune scrie că roboțelul arată ca o combinație dintre ET și BB-8 din Star Wars.

Robotul a fost construit de ASUS pentru a oferi „asistență, divertisment și companie” membrilor unei familii. În clipul de prezentare al roboțelului, acesta este suprins în timp ce îi spune mezinei unei familii o poveste, citește o rețetă pentru mamă și îi amintește chiar bunicului de medicamentele pentru inimă.

 

De asemenea, robotul este proiectat în așa fel încât să învețe preferințele celor din jurul său și să se adapteze în funcție de ele. 

Zenbo știe și să controleze dispozitivele inteligente dintr-o casă, precum aparatul de aer condiționat, televizorul și becurile inteligente.

ASUS Zenbo a fost prezentat la Computex și încă nu a apărut pe piață. De altfel, ASUS a anunțat că va lansa un program pentru dezvoltatori pentru ca micul roboțel să aibă și mai mjulte funcții atunci când va ajunge la clientul final.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri