Fotografii nepublicate ale 6,8 milioane de utilizatori Facebook au fost expuse dintr-o eroare

Data actualizării: Data publicării:
Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: Guliver/GettyImages

Facebook este investigată de o autoritate de reglementare din Irlanda în urma anunţului companiei potrivit căruia o eroare software a expus fotografiile private a până la 6,8 milioane de utilizatori, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de erori legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor, transmite News.ro.

Popular Smart Phone Apps Of 2016
Foto: GettyImages

Comisia pentru Protecţia Datelor din Irlanda, principala autoritate din UE care supraveghează Facebook, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că investighează compania  pentru a stabili dacă a respectat reglementările europene stricte prin reacţiile sale la o serie de erori, inclusiv cea de expunere publică a fotografiilor.

Facebook a anunţat într-un comunicat să este în contact strâns cu autoritatea de reglementare şi va răspunde la orice întrebare.

Investigaţia este a doua deschisă de autoritatea de reglementare irlandeză de la intrarea în vigoare a noilor reglementări europene, în luna mai.

Facebook a dezvăluit vulnerabilitatea foto vineri, anunţând că circa 1.500 de aplicaţii software au avut acces la fotografiile private ale utilizatorilor, timp de 12 zile, până la 25 septembrie.

„Regretăm foarte mult ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat Facebook pe o postare de blog.

Legislaţia europeană obligă companiile să anunţe autorităţilor incidentele în termen de 72 de ore, conferind acestora dreptul să aplice amenzi de până la 4% din veniturile globale anuale, în cazul infracţiunilor.

Facebook urma să anunţe utilizatorii cărora le-au fost expuse fotografiile.

Incidentul ar putea submina eforturile Facebook de a asigura utilizatorii şi autorităţile de reglementare că face progrese în îmbunătăţirea securităţii şi a confidenţialităţii datelor, după o serie de probleme, precum cazul Cambridge Analytica, când datele a milioane de utilizatori au fost vândute pentru campanii politice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri