GADGET de vacanță. Cele mai bune boxe portabile

Data publicării:
boxa portabila

Sony SRS-X5 

Boxa Sony SRS-X5 este una dintre cele mai mari din categoria portabile şi totuşi costă numai 120 de lire. Deşi pierde puncte la portabilitate, câştigă mult mai multe la performanţă.

Device-ul încorporează două drivere de frecvenţă pe înalte şi pe mid-uri şi încă o unitate de tip "subwoofer" pentru bass şi două radiatoare pasive. Asta o face singura boxă portabilă de pe piaţă care are un driver dedicat pentru bass şi implicit, calitatea sunetelor joase reproduse de Sony SRS-X5 este de neegalat.

Boxa are, de asemenea, şi cel mai bun dynamic range dintre device-urile de gen pe care le-am testat.

Viaţa bateriei nu este la fel de bună ca cele opt ore indicate pe cutie, însă dacă sunteţi în căutarea unei boxe portabile care să poată umple o cameră, SRS-X5 este fără îndoială cea mai bună opţiune. Şi ca un bonus, chiar dacă device-ul tinde să vibreze destul de violent la volum înalt, nu se produce aproape niciun pic de distorsiune şi claritatea notelor rămâne impecabilă.

Bose Soundlink Mini 

O altă opţiune potrivită pentru amatorii de ritmuri energice este modelul Soundlink Mini de la compania americană Bose. Micuţul gadget este o adevărată minune tehnologică. Deşi este extrem de mică, boxa Bose sună că un adevărat monstru şi se ridică deasupra unora dintre cele mai mari competitoare de pe piaţă.

Deşi nu este chiar de băgat în buzunar cum ar fi spre exemplu ultima noastră sugestie de astăzi, Soundlink Mini încape în geantă de plajă a oricărei domnişoare. Dacă există o frecvență de sunete pe care Soundlink se descurcă admirabil, aceasta este cea mid-range. Şi faptul că de abia dacă vibrează la volum maxim şi bass puternic este un alt lucru admirabil. Soundlink Mini este însă şi una dintre cele mai scumpe boxe de pe piaţă, ajungând la 170 de lire. Pentru Bose, calitatea sunetului şi portabilitatea nu se vînd deloc ieftin.

Jawbone Jambox Mini

Jawbone Jambox Mini este o boxă micuţă cu o problemă mare. Este boxa care sună cel mai bine având în vedere dimensiunile reduse, are un ton extrem de rafinat şi este construită că o piesă de artă. Însă volumul maxim este dezamăgitor.

Sunetul ajunge doar la 67 de decibeli de la doi metri distanţă, ceea ce o face extrem de silenţioasă, iar pentru o boxă, acesta nu este un compliment. Jawbone a ales această strategie cel mai probabil pentru a nu distorsiona sunetul atunci când dăm volumul la maxim. S-au ocupat, ce-i drept, de preîntâmpinarea acestei probleme, însă au compromis destul de mult din nivelul de „distracţie” pe care îl poate produce Jawbone Jambox. Această boxă, deşi foarte drăguţă şi cu performanţe foarte bune, nu poate fi folosită decât în spaţii micuţe, în cadrul unor petreceri „foarte intime”. Nu vă imaginaţi că o să puteţi ieşi la picnic sau la grătar cu Jambox Mini!

În plus, boxa are un preţ puţin cam piperat pentru ce oferă ajungând să coste 150 de lire . Însă dacă pentru voi stilul este tot ce contează şi căutaţi o boxă micuţă pentru camera de cămin, Jambox Mini nu are cum să vă dezamăgească.

Citiți și:

Gadgeturi de vacanță. Brățara de fitness

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri