Gadgeturile atrag banii românilor

Data publicării:
gad1

Studiile arată că inovaţiile îi fac pe români să cheltuie mai mult pe electronice de ultimă generaţie. Numai în prima jumătate de an, au dat peste 200 de milioane de euro pe laptopuri şi gadgeturi.

Realitatea virtuală devine mai... palpabilă cu un smartphone de ultimă generaţie şi 2.000 de lei ca să cumperi această pereche de ochelari.

„Sunt diferite jocuri şi aplicaţii 3D, se pot viziona filme 3D, videoclipuri şi asta prin simpla ataşare a telefonului la ochelari”, spune Kiss Zsolt, reprezentantul unui magazin.

O altă inovaţie poate face lecţiile de anatomie sau de geografie mai interesante şi mai explicite. Este vorba despre tabla interactivă, care poate costa chiar şi 8.000 de lei.

Cei care folosesc tabla interactivă pot edita sau modifica direct documente, prin câteva mişcări simple.

Eugen Tache, reprezentantul producătorului de table interactive, spune că „profesorul poate să intre mai în detaliu în lecţie şi să le arate elevilor din ce e compus un organ, poate să facă detalii, poate să mărească.”

Tableta poate fi şi ea de ajutor pentru prezentările de la serviciu sau de la şcoală. Ea are incorporat un proiector şi costă peste 2.500 de lei.

Şi amatorii de mişcare în aer liber au gadgeturi special concepute pentru ei. De exemplu, trotineta hi-tech.

Are o autonomie de 40 de kilometri şi o viteză de 35 de kilometri pe oră. Este un model complet pliabil. Cântăreşte sub 10,7 kg”, spune Cristian Nicola, reprezentantul producătorului de trotinete.

O astfel de trotinetă, creată de un grup de ingineri români, costă între 2.500 şi 3.100 de lei. Creatorii, câţiva ingineri din Craiova vor să-şi deschidă şi o fabrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri