Google a cumpărat un startup care înlocuiește parolele cu un sunet „auzit” doar de telefon

Data publicării:
slick 2

 

Autentificarea în doi paşi presupune introducerea unei parole şi a unui cod dintr-un mesaj text pentru a putea accesa o anumită pagină web. Startup-ul israelian a dezvoltat un sistem care permite telefonului să „audă” site-urile şi să confirme cu un sunet imperceptibil urechii umane că utilizatorul doreşte să acceseze acel site și nu este un hacker, scrie Business Insider.

Pentru ca noua modalitate de autentificare să funcţioneze, site-ul accesat trebuie să aibă suport pentru aplicaţia SlickLogin. Dacă un site utilizează SlickLogin, atunci utilizatorul nu mai trebuie să tasteze numele şi parola, ci doar să ţină smartphone-ul aproape de computer când foloseşte pagina web.

Conexiunea stabilită între telefon şi calculator se face pe bază de sunete. Pagina web emite un ultrasunet cu date criptate, imperceptibil pentru urechea umană. Telefonul recepţionează semnalul sonor şi trimite datele înapoi la serverele SlickLogin, care realizează autentificarea.

Sunetul-cod este diferit de fiecare dată, aşa că persoana care cere acces trebuie să fie mereu în cameră, ceea ce este imposibil de realizat de către hackeri.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri