Sari la conținut
News Alert

Google avertizează Microsoft şi Apple să îşi rezolve vulnerabilităţile software sau le va publica

 

Google susţine că producătorii de software trebuie să acţioneze rapid întrucât infractorii cibernetici acţionează cu viteza fulgerului atunci când identifică un defect, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. 

Microsoft şi Apple au refuzat să comenteze pe tema acestui subiect sensibil, în timp ce alţi membri ai industriei spun că echipa Google uzurpă un rol care revine cel mai bine autorităţilor guvernamentale.

„Nu sunt sigur cine a desemnat Google drept arbitrul oficial al pieţei, pentru anunţarea vulnerabilităţilor. Presiunea asupra companiilor pentru eliminarea deficienţelor este o idee bună, dar care este motivul nobil de a dezvălui problemele înregistrate de doi mari competitori?”, a afirmat John Dickson, director la compania Denim Group, din San Antonio, specializată în securitate informatică.

Google a înfiinţat echipa în iulie anul trecut şi a numit-o „Project Zero”, după temuta „zi zero”, în care deficienţele de securitate pot fi exploatate de răuvoitori înainte ca dezvoltatorii să le cunoască.