Google lansează o aplicație pentru organizarea vacanței

Data publicării:
SMARTPHONE

Când se pregătesc de vacanţă, cele mai multe persoane se documentează prima dată pe internet, pe Google, mai exact. Motorul de căutare ştie asta şi, ca să nu mai fie doar o punte de legătură între persoana care vrea să plece în vacanță şi agenţia de turism sau diverse site-uri de profil, a creat un ghid de vacanță complet şi accesibil tuturor.

Dacă până acum, legăturile motorului de căutare cu turismul se limitau la Google Maps, noua funcţionalitate din Google Search se numeşte Destinations şi ajută la planificarea unei întregi călătorii folosind doar bara de căutare.

Aplicația include toate detaliile despre viitoarea vacanţă, de la tarife până la rezervările la un hotel, totul pornind de la niște cuvinte cheie, cum ar fi „vacation" sau „city break", urmate de țara sau orașul vizat.

De exemplu, dacă destinația introdusă este România, aplicația Google va afișa atât informații generale despre țară, cât și cele mai populare obiective şi destinaţii de vizitat.

Mai mult, aplicația va pune la dispoziția utilizatorului propuneri de itinerarii, cu durata posibilă a vacanței, prețul biletului de avion și al cazării , care sunt cele mai importante puncte de atracție sau perioadele din an cele mai bune pentru vizitat.

De asemenea, aplicația poate găsi destinații în funcție de anumite activități pe care utilizatorul ar vrea să le întreprindă în vacanță, cum ar fi înotul, surfingul sau parașutismul.

Există filtre pentru a selecta data vacanţei, prognoza meteo pentru respectiva durată, iar tarifele pot fi personalizate în funcţie de bugetul disponibil. Google găseşte automat hoteluri şi zboruri care să se încadreze în banii pe care îi ai şi face calculul pentru o persoană sau pentru mai multe, automat.

Google Destinations este momentan o funcţie exclusivă celor care folosesc Android, dar va fi, în curând şi pe alte platforme. Doar o parte dintre utilizatorii motorului de căutare au primit acces la Destinations, însă această funcţie va fi activată în curând pentru toţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri