Google și Facebook, măsuri împotriva site-urilor care promovează știri false

Data actualizării: Data publicării:
Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News Growing
Foto: Gulliver/Getty Images

Alphabet, compania-mamă a Google, a anunțat luni că va lua măsuri împotriva site-urilor care răspândesc știri false cu scopul de a obține mai multe afișări pentru a vinde reclame. De asemenea, Facebook și-a actualizat termenii și condiții și specifică acum că va interzice reclamele înșelătoare sau cu conținut fals.

World Cup, Ebola top Facebook sharing list

Vom restricționa plasarea de reclame pe pagini care denaturează, prezintă incorect sau ascund informații despre autor, conținut sau scopul site-ului”, a declarat Andrea Faville, director de comunicare Google.

Deciziile giganților online vine după ce au fost acuzați că ar fi jucat un rol important în alegerile prezidențiale din Statele Unite prin permiterea răspândirii de informații false sau înșelătoare care ar fi îndreptat alegătorii indeciși să-l voteze pe Donald Trump.

Peste 100 de site-uri pro-Trump au fost deschise într-un mic oraș din Macedonia în preajma alegerilor din SUA. Localnicii și-au dat seama că prin publicarea de știri favorabile candidatului republican la președinția SUA îi pot exploata pe alegătorii săi și câștiga bani din reclame. Fiecare click pe o știre pro-Trump a adus bani în buzunarul unui tânăr macedonean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri