Google va lansa un serviciu de căutare a toaletelor din India

Data actualizării: Data publicării:
Scenes Of India

Google va lansa un serviciu de căutare pentru toaletele din India, după ce guvernul acestei ţări a anunţat că încearcă să rezolve o problemă cu care se confruntă 70% din populaţie, informează El Mundo, citată de News.ro.

Scenes Of India
Foto: Guliver/GettyImages

Două treimi din populaţia Indiei nu dispune de toalete personale, iar acest lucru reprezintă o problemă atât de ordin sanitar cât şi de imagine. Din acest motiv, guvernul a făcut un perteneriat cu Google pentru a crea o unealtă care să permită oamenilor să găsească cea mai apropiată toaletă de casa lor. 

Aplicaţia va fi lansată la finalul lunii noiembrie în aria metropolitană Delhi şi va avea la bază tehnologia folosită pentru Google Maps. Unealta de căutare va oferi rezultate în centre comerciale, spitale şi benzinării.

Ministerul Dezvoltării Urbane din India este încrezător că populaţia va colabora pentru îmbunătăţirea aplicaţiei, furnizând informaţii asupra stării toaletelor şi siguranţei acestora.

Siguranţa băilor publice este esenţială pentru populaţia din India. Cele mai multe dintre agresiunile ale căror victime sunt femeile au loc în astfel de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri