Hacker la 14 ani. Adolescent anchetat pentru că a spart contul de Facebook al unui prieten

Data publicării:
hacker

Un adolescent de 14 ani din Vâlcea este anchetat de DIICOT după ce a spart conturile de socializare ale unui prieten, în urma unor șicane. Cearta nu s-a oprit aici și tânărul a cerut bani pentru a nu publica fotografii compromițătoare. Acum este inculpat într-un dosar în care este acuzat de acces ilegal la sisteme informatice și șantaj.

Comuna Berislăvești din judeţul Vâlcea e o localitate liniștită. Asta până la începutul acestui an, când mascatii au descins în comună, pentru un flagrant. Adolescentul de 14 ani ceruse bani de la fratele unui amic de la fotbal, ca să nu publice fotografii compromiţătoare cu acesta pe internet.

Ovidiu Ileana, tatăl părții vătămate: Îl ameninţa, i-a spart contul de Facebook, îl amenință că publică poze și după pe cel mare, pe Oviduțu, să îi dea bani.

Emilian Ileana, parte vătămată: Am avut nişte pe la fotbal, pe la stadion.

-Şicanări?

-Da, cum e la orice sport, dar nu să ne certam. Habar nu am.

Cu sau fără motiv întemeiat, băiatul s-a răzbunat. Ca să îi arate că poate, tânărul hacker i-a spart contul de Facebook. Bunica sa, fostă educatoare, nu înţelege cum de s-a ajuns atât de departe.

Maria Văcălie, bunica tânărului: Eu când am văzut mascații, numai că nu am picat. Păcat de inteligența lui... Dar poate că unde e multă inteligență, e și prostie cu carul.

Vecin: Îl știu că e un copil cuminte, inteligent, foarte respectuos.

Tânărul hacker a învățat la școala gimnazială din comuna Berislăvesti până în clasa a VIII-a. Informatica a studiat-o însă singur pentru că, spun dascălii, la clasă a făcut doar un Opțional, cu un profesor care nu era de specialitate.

Iulia Pătrașcu, profesor Școala Gimnazială Berislăvesti: În zilele noastre, copiii își dezvoltă niște aptitudini singuri acasă, cu telefonul, cu calculatorul.

Acum, deşi are doar 14 ani, este inculpat într-un dosar în care este acuzat de acces ilegal la sisteme informatice și șantaj. În luna septembrie a fost trimis în judecată, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie internat într-un centru educativ de detenție pentru minori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri