Hărțile digitale disponibile fără acces la internet vor fi lansate până la sfârșitul anului

Data publicării:
harti nokia

Finlandezii s-au înteles cu cei de la Samsung să instaleze aplicaţia pe toate aparatele care rulează sistemul de operare Tizen, telefoane low-cost de cele mai multe ori.

Nokia s-a axat pe divizia de hărţi digitale Here după ce a vândut divizia de telefonie către Microsoft. Here are o cotă de piaţă de 80% în sistemele de navigare pentru autoturisme.

În telefonia mobilă însă, Here e prezent deocamdată doar pe telefoanele cu windows. Google Maps domină această piaţă însă posibilităţile de descărcare a hărţilor şi de utilizare offline sunt cel puţin limitate. Nokia investeşte resurse uriaşe în Here, 11% din mâna de lucru a companiei lucreaza în divizia de hărţi.

Sunt mult mai des actualizate decât Google Maps însă succesul Nokia nu e garantat: 8 din 10 telefoane cu Android vin cu Google Maps preinstalat.

Nokia a mai încercat şi în 2012 să se extindă în piaţă. O aplicaţie similară de hărţi digitale a Nokia a fost inclusă în magazinul de aplicaţii al Apple însă a fost retrasă la scurt timp pentru că era descărcată foarte rar. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri