Imprimanta 3D pentru acasă, fabricată în România

Data publicării:
bug

Numită „Gândacul” datorită dimensiunilor mici faţă de una normală, imprimanta 3D a fost creată pentru a putea fi folosită de oricine, acasă. Cu ajutorul ei, chiar şi cei care nu se pricep la tehnologie pot să printeze aproape orice.

Eugen Guţiu, antreprenor: „Poţi să ai o cană personalizată, în 2-3 ore este făcută. Costurile sunt relative mici, o rolă de un kilogram (n.r. de plastic) este undeva la 100-150 de lei, 200 de lei, depinde de calitatea produsului şi printează 2 săptămâni încontinuu”.

Costurile de producţie ale imprimantei se ridică la aproape o mie de lei. Totul se realizează într-un mic uscător de bloc, iar elementele sunt făcute tot de ei, la alte aparate şi imprimante 3D create anterior. Totul pentru ca preţul final să fie accesibil.

Vlad Rădoescu, antreprenor: „În momentul în care utilizatorul vine la noi le oferim imprimanta, le oferim câteva sfaturi de proiectare şi utilizare. El acasă se duce doar bagă cardul de memorie în imprimnată şi loveşte play”.

Eugen Guţiu, antreprenor: „Este chiar un produs accesibil, am pus minimul cât să putem şi noi supravieţiui, să îl putem confecţiona”.

Prima astfel de imprimantă sută la sută românescă a fost creată la Timişoara, iar acum este vândută în toată Europa, dar şi în SUA şi Canada.

Tudor Pasc, coordonator start-upuri Cluj Hub: „Mai sunt proprietari de imprinate 3D sau deţinători care chiar ei şi le-au creat, dar majoritatea îşi importă piesele şi le montează”.

Tinerii vor ca produsul să ajungă şi în şcoli pentru ca elevii să aibă acces la tehnologie nouă şi sunt dispuşi să ţină cursuri gratuite de tehnică, IT şi inovaţie pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri