Înrobiți de smartphone. Două treimi dintre români socializează mai bine cu ajutorul telefonului

Data publicării:
teleffff

Deși pare ironic, problema dependenței s-ar putea rezolva cu o altă aplicație. Este disponibilă deocamdată doar pentru iPad și ne spune cât timp pierdem cu butonatul telefonului.

Traian Năstase și-a dat doctoratul în comportamentul oamenilor pe internet, iar acum face un studiu interesant: cât de mult depinde viața noastră de noile tehnologii. Se amuza spunând că el însuși petrece prea mult timp cu gadgeturile.

Am plecat la cumpărături și îmi amintesc că 30 de minute nu am avut smartphone-ul la mine și eram...Doamne, ce se întâmplă”, povestește Traian Năstase, managerul unei companii de cercetare de piaţă.

64% dintre utilizatori folosesc telefonul și ca mijoc de relaxare, iar 66% cred că socializeaza mai bine prin intermediul internetului, potrivit ultimilor studii făcute in Romania, pe un eșantion de 1.000 de utilizatori.

Anumite persoane își pot construi și un brand personal. Să zicem că folosesc smartphone-ul când merg la o petrecere renumită, să arăți altora ce faci, unde ești”, spune Traian Năstase.

Piața Romană și Academia de Studii Economice sunt locurile de unde românii au dat de cele mai multe ori check-in în 2014. Aproape 80.000 de utilizatori de telefoane inteligente și-au anunțat prietenii pe rețelele de socializare că au trecut pe aici.

44% dintre românii spun că telefonul nu este doar un accesoriu, ci face parte din viața lor. Mai mult de jumătate folosesc smartphone-ul chiar și când se uită la televizor sau când mănâncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri